El Patio Breda - Pintxos Y Vinos
15514
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15514,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

El Patio

Een verborgen schat in het centrum van Breda!
el-patio-breda

El Patio

Welkom bij El Patio: Een pintxos- en wijnbar in een prachtig monumentaal pand aan de Haven van Breda!  Van woensdag tot en met zondag kunt u bij ons terecht voor lekkere pintxos, mooie gerechten en fijne dranken. We heten u van harte welkom in onze zaak of gezellige binnentuin. Liever lekkere borrelen aan de bar? Dat kan aan één van onze barren, binnen of in de tuin! In onze binnentuin hebben we alles zo neergezet dat ook met minder mooi weer er heerlijk buiten gegeten en gedronken kan worden. Alles om zoveel mogelijk te genieten!

 

Hoewel in heel Spanje tapas ook op brood geserveerd worden is het toch vooral in Spaans Baskenland dat men het maken van tapas op brood tot een ware kunst verheven heeft. In het Baskisch heten deze heerlijke gerechten Pintxos, naar de prikkertjes die er doorheen gestoken worden. Deze prikkertjes worden gebruikt voor twee redenen. Om de, soms verrassende, combinatie van ingrediënten bij elkaar te kunnen houden maar ook om de prijs van het gerecht aan te geven. Deze Baskische ervaring brengen wij nu naar u toe hier in het centrum van Breda!

Monumentaal pand

El Patio bevindt zich in een prachtig monumentaal pand wat gebouwd is in 1876 en ligt aan de haven van Breda. De Haven was oorspronkelijk een stuk van de rivier de mark waaraan Breda haar oorsprong te danken heeft. Tussen 1965 en 2007 was de haven gedempt. Sinds 2007 heeft ze een lage kade waar boten kunnen aanmeren en waar horeca haar terrassen mag neerzetten.

Groepen

El Patio leent zich ook uitstekend voor het borrelen of dineren met grotere groepen! Onze chef heeft 2 menu’s samengesteld waar groepen uit kunnen kiezen betreft het diner. Wij vragen u contact met ons op te nemen via telefoon (076 522 2094) of via email (info@elpatiobreda.nl) wanneer u met 15 personen of meer een reservering wil plaatsen. Uiteraard kunnen we u dan ook meer informatie geven over de mogelijkheden.

X